top of page
Search
  • Susan Smudde

Challenge je eigen aannames

Updated: Jun 2, 2020

In onze anderhalve meter samenleving is teamsport inmiddels weer toegestaan, tenminste, voor kinderen. Zonder tackle. Die mocht sowieso al niet, maar ook zonder schouderduw of andere essentieel fysiek contact. Want essentieel is het; om te kunnen scoren is een echte aanraking op het veld natuurlijk onontbeerlijk. Tenminste, dat denken we. Even dat duwtje op een cruciaal moment; het ondermijnt toch net op tijd die geniepige tegenaanval.

Tot blijkt dat het nu even anders moet om te kunnen blijven ballen. Dan blijkt ineens dat het toch anders kan. En dat dat net zo goed kan werken, of zelfs beter. Een wedstrijd zonder blauwe plekken en scheldpartijen, best lekker toch?

Een aantal opdrachtgevers vertelde me twee maanden geleden nog dat ze hun leiderschapsprogramma's wilden uitstellen tot juni. Inmiddels laten sommige me weten dat ook dat er nog niet in zit. Bij elk van hen speelt hetzelfde dilemma, want leiderschap is nog nooit zo belangrijk en spannend geweest als in deze tijd. Maar om twintig deelnemers met elkaar in één ruimte te zetten, dat gaat nu echt niet. En nee, een virtueel programma, dat levert nooit zoveel op als wanneer je ook informeel nog even iets met elkaar kunt bespreken. Als je het mij twee jaar geleden had gevraagd had ik er absoluut niet anders over gedacht. Inmiddels leven we in een andere wereld. Een wereld waarin we dagelijks onze eigen aannames opnieuw tegen het licht houden en herzien. Dat waarvan we dachten dat het onmogelijk was blijkt toch te kunnen. Voetballen zonder fysiek contact, een goede vriend groeten zonder de gebruikelijke hug, een diepgaand 'vensterbankgesprek' voeren, en ook: je eigen zelfinzicht en veerkracht vergroten, via een videocall. Het voelt allemaal eventjes anders en kunstmatig, maar ik geloof echt dat we ook hier met onze wilskracht, flexibele geest en solidariteit samen beter uit gaan komen.

En de opdrachtgevers? Samen met hen ben ik inmiddels live virtual leiderschapsprogramma's aan het maken. Zowel de deelnemers als de organisaties konden en wilden niet langer wachten.39 views0 comments

Recent Posts

See All

Authentic leadership

In this article we share our view on authentic leadership. Athentic leadership is key to create positive, thriving organizations that could achieve long term success. In fact, it is the way to create

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page